Kansasilainen koirankouluttaja Matt Skogen on vuosikausien ajan kouluttanut hajukoiria tunnistamaan muun muassa räjähteitä ja luteita. Nyt Skogenilla on edessään uransa suurin haaste, kun hän yrittää kouluttaa parivuotiasta Elvis-beaglea tunnistamaan raskaana olevia jääkarhuja.

Jääkarhujen raskauden alkuvaiheen tunnistaminen on ollut eläintarhoissa ongelmallista ja tiineinä olevien mammakarhujen tiedostaminen jo alkuvaiheessa auttaisi muun muassa synnytykseen ja pentujen tuloon valmistautumisessa.

Matt Skogen aloitti koulutuksen bordercolliella ja karhuilla, jotka olivat jo synnyttäneet ja karhuilla, joita ei oltu astutettu. Bordercollien koulutus osoittautui kuitenkin vaikeaksi, jolloin hätiin löytyi riistaviettisempi Elvis-beagle.

Skogen koulutti Elvistä kuukausien ajan aiemmin raskaina olleilla jääkarhuilla hyvällä menestyksellä. Todellinen läpimurto tuli kuitenkin hiljattain, kun Elvikselle näytettiin näytteitä erilaisista jääkarhuista. Kuin ihmeen kaupalla Elvis kurkottautui kohti juuri synnyttäneen jääkarhun näytettä.

Elvis on nyt tutkinut 22 naaraskarhun näytteitä 14 eläintarhasta ympäri Yhdysvaltoja. On vain ajan kysymys, milloin selviää, miten Elvis on koulutuksessaan onnistunut.

Lähde: http://www.newsday.com/news/nation/zoo-using-beagle-to-detect-bear-pregnancies-1.6373739?utm_source=buffer&utm_campaign=Buffer&utm_content=buffere2960&utm_medium=twitter

Kuono on olemassa yhteistyökumppaniemme ansiosta.
Pääyhteistyökumppanimme vuonna on Jalo.

Tilaa Kuonon Uutiskirje

Kuonon postituslistalla kuulet ensimmäisenä, mitä Kuonossa tapahtuu.
Uutiskirjeessä järjestetään myös omia kilpailuja ja muuta mielenkiintoista.